KlimaatGesprekken

Tips

Zelf iets doen tegen klimaatverandering

 

Je kan iets doen tegen klimaatverandering door:

  • je eigen klimaatimpact te verkleinen (kleinere negatieve voetafdruk) en
  • je positieve handafdruk te vergroten. Je handafdruk wordt sterker door effectieve klimaatgesprekken te leren voeren en met andere acties te stimuleren dat anderen hun klimaatimpact verkleinen, zoals bedrijven, de gemeente waar je woont, maar ook je buurman of tennisclub.

Om te weten welke acties het meeste verschil maken voor jezelf, kan je starten met een inschatting van je eigen klimaatimpact.

Voor praktische tips over je eigen klimaatimpact, zijn er veel sites, zoals deze:

Om je positieve handafdruk te vergroten, kan je ook op veel plekken terecht. Het motto is ook hier ‘samen sterker’, door je aan te sluiten bij een collectief zoals:

Misschien heb je de sites even bekeken of ken je ze wel…en nu?

Voor de meeste mensen is het niet makkelijk om hier echt mee aan de slag te zijn. Je hebt wel eens gehoord dat anders eten, anders reizen of je woning aanpassen beter is voor het klimaat. Maar hoe dan? En hoe maak je de tijd en motivatie ervoor?

Dat is precies waar de klimaatgesprekken groepen in ondersteunen en aanmoedigen. Door eens per maand met 1 thema bezig te zijn, maak je voor jezelf een behapbaar plan. We hebben een actielijst met meer dan 175 acties, waar altijd iets tussen zit.

Meer weten over de workshops, of meteen aanmelden?