“Als je meer wilt weten en doen, ga dan
mee doen aan de klimaatgesprekken.
Ik vond vooral de open, belangstellende sfeer en de goede voorbeelden en
afwisseling fijn.” – Richard.

– VOOR WIE? –

Voel jij je bezorgd over klimaatverandering? En ben je op zoek naar manieren om er (meer) tegen te doen en anderen er makkelijker bij te betrekken? Maar zie je soms door de bomen het bos niet meer, of twijfel je, omdat de klimaattransitie opofferingen zou kunnen vragen? Wil jij bijdragen aan oplossingen en een inspirerende transitie naar een klimaatneutraal Nederland? En vind je het fijn om anderen te ontmoeten die daar ook mee bezig zijn?
Voel je dan welkom op onze workshopreeks die klimaatvriendelijke keuzes makkelijker maakt, op een leuke, ongedwongen, manier.
De klimaatgesprekken groep helpt elkaar acties te vinden die bij jou passen en om er samen leuk mee bezig te zijn. De begeleiding en tips van de coach helpen daar ook bij. Je leert daarnaast over het klimaatgesprek met je gezin, je vrienden of op het werk.
Je kan deelnemen zonder voorkennis en het maakt niet uit of je nu veel of weinig doet om je klimaatimpact te verminderen. Mensen delen vaak wel dat ze zich erin willen verdiepen en erover willen uitwisselen en reflecteren. In een voorgesprekje en de eerste bijeenkomst kan je je eigen doel en wensen voor de workshops bepalen.

WORKSHOP 1: JIJ EN KLIMAATVERANDERING: WAT WIL JIJ LEREN EN DOEN?

……………..
Wat zijn je uitdagingen, vragen en ambities rondom je eigen klimaatimpact? Wat verandert er straks waarschijnlijk en misschien? Hoe voel jij je persoonlijk betrokken bij dit grote onderwerp?

WORKSHOP 2: WONEN

……………..
Hoe heeft je huis impact op het klimaat? Is het beter om eerst te isoleren of zonnepanelen te nemen? Heeft een oude vriezer vervangen zin? Welk klusbedrijf tippen je mede deelnemers?

WORKSHOP 3: REIZEN

……………..
Vakanties, woon-werk verkeer, vrienden en familiebezoeken: reizen vormen een belangrijk deel van ons leven. En onze klimaatimpact. Wat wil je daarmee? Van onze 40 kleine en grote acties is er altijd een waarmee jij verschil kan maken.

WORKSHOP 4: ETEN

……………..
Eten doen we elke dag. Dat verander je niet zomaar. Is de klimaatimpact van bananen anders dan van champignons? Wat is lekker, gezond én klimaatvriendelijk?

WORKSHOP 5: CONSUMEREN

……………..
Hoe zit het met de klimaatimpact van een nieuwe bank kopen, of een avondje theater? Kleding heeft veel impact, maar is ook heel persoonlijk. Waar kan je terecht als je het anders wilt? Hoe krijg je meer geluk met een kleinere voetafdruk?

WORKSHOP 6: KLIMAATGESPREKKEN
MET ANDEREN

……………..
Wonen, reizen, eten, et cetera doen we samen met anderen. Hoe betrek je anderen bij veranderingen die voor jou belangrijk zijn? Hoe voorkom je dat je in vervelende discussies belandt?

spel

Op een speelse manier leren over klimaatvriendelijke keuzes.


prettige, professionele groepscoaches

Enkele van onze klimaatcoaches.