KlimaatGesprekken opnieuw in de Duurzame 100 van Trouw

6 oktober 2021

Voor het tweede jaar op rij staat KlimaatGesprekken in de Duurzame 100 van dagblad Trouw! We hebben de 22ste plek van vorig jaar verruild voor de 65ste, maar het is een blijft een feestje om tussen zoveel prachtige burgerinitatieven te mogen staan! Samen met hen maken we klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend.

We zijn trots op iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen. Het afgelopen jaar heeft veel flexibiliteit gevraagd van zowel onze klimaatcoaches als onze deelnemers. Toch bleek het ook online mogelijk om de verbinding met elkaar te vinden; we kunnen terugkijken op vele succesvolle workshopreeksen en inspiratiesessies en we hebben zelfs ons 5-jarig jubileum kunnen vieren.

Tip voor een duurzamer leven

Speciaal voor de Duurzame 100 maakten we samen met klimaatcoach Bianca van Walbeek een filmpje met daarin onze tip voor een duurzamer leven. Wat die is? Praat over klimaat! Praat over wat je bezig houdt, wat je bereikt hebt en wat je moeilijk vindt. Wees eerlijk tegenover jezelf en anderen en hou de humor erin, zo hou je een zwaar onderwerp luchtig en inspireer je anderen.
Bekijk onze tip en die van andere initiatieven op de website van de Duurzame 100.

En als je daar toch bent, grasduin dan eens lekker door de lijst, laat je inspireren, sluit je ergens bij aan!

Wat is de Duurzame 100?

De Duurzame 100 van Trouw selecteert sinds 2019 jaarlijks de meest inspirerende en impactvolle duurzame burgerinitiatieven. De tien jaar daarvoor stonden innovatieve en vooruitstrevende bedrijven, politici en beleidsmakers op de lijst. Tegenwoordig zijn het dus gewone mensen, die zich inspannen om Nederland duurzamer te maken.
Op donderdag 7 oktober wordt de top 25 bekend gemaakt tijdens een live evenement in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deze avond staat in de teken van de Dag van de Duurzaamheid en zal ook online te volgen zijn. Bekijk hier hoe je het evenement live of online kunt volgen.
Terug naar alle blogs