Klimaatcoach worden

Of je nu mensen uit je eigen omgeving wilt betrekken, je collega’s wilt motiveren, of onze methodiek in je werk als adviseur wilt gebruiken: als klimaatcoach krijg je een unieke aanpak en tools in handen om duurzame verandering teweeg te brengen.

In onze trainingen leer je over klimaat- en gedragspsychologie. Je krijgt praktische methoden aangereikt om effectieve gesprekken te voeren en anderen te motiveren tot blijvende gedragsverandering. Zo kun je zelf groepen begeleiden en anderen inspireren en motiveren om bewuste keuzes te maken.

Na de driedaagse basistraining kun je als lokale klimaatcoach aan de slag. Als je de methode wilt inzetten op je werk, volg je een aanvullend upgradetraject.

Aanmelden

Ik wil klimaatcoach worden in mijn lokale omgeving

Basistraining

Je volgt onze driedaagse basistraining. Je doet kennis op over klimaatpsychologie en gedragsverandering en ervaart de kracht van onze unieke methode. Na afloop ontvang je een certificaat en kun je je eerste workshopreeks plannen.

Als klimaatcoach bied je minimaal één workshopreeks per jaar aan, in je eigen buurt of online. Je werkt hierbij vaak samen met een andere klimaatcoach. Je maakt deel uit van de KlimaatGesprekken-community, die je ondersteunt en je mogelijkheden biedt om je verder te ontwikkelen.

Programma basistraining

Dag 1: Je maakt in korte tijd kennis met de methodiek van KlimaatGesprekken, als deelnemer en in je rol als klimaatcoach.

Dag 2: Je verdiept je in de basisprincipes van klimaat- en gedragspsychologie.

Dag 3: Je gaat zelf aan de slag. Je combineert je nieuwe kennis en vaardigheden en leert van je mede-klimaatcoaches.

Praktische informatie

  • 3 trainingsdagen van 9.30-17.30 uur
  • € 1.350 excl. btw als je meedoet op kosten van je gemeente, provincie of werkgever (de eerlijke prijs). Nb. Deze prijs geldt ook als je de training als professionaliserings- of persoonlijk ontwikkelprogramma volgt!
  • € 400 incl. btw als je meedoet op eigen kosten en je na de training als vrijwilliger aan ons verbindt en de workshopreeks gaat geven in je eigen buurt (de gereduceerde deelnemersbijdrage)
  • Bekijk voor je je inschrijft de Praktische informatie en voorwaarden Klimaatcoachtraining.

Tip! Volg voor je je aanmeldt de online infosessie.

Ik wil klimaatcoach worden op mijn werk

Basistraining + upgradetraject

Je volgt onze driedaagse basistraining en een online upgradetraject van drie bijeenkomsten. Je doet kennis op over klimaatpsychologie, gedragsverandering en groepsdynamiek en wordt begeleid om onze unieke methode toe te passen in de context van je werk.

Als klimaatcoach op je werk organiseer je onze workshopreeks voor je collega’s en/of gebruik je onderdelen van onze methodiek voor inspiratiesessies tijdens teamdagen. Je geeft je collega’s handelingsperspectief en vaardigheden om intern en extern het gesprek aan te gaan. Zo versnel je samen met je collega’s de verduurzaming van jullie bedrijf of organisatie. Je maakt deel uit van de KlimaatGesprekken-community, die je ondersteunt en je mogelijkheden biedt om je verder te ontwikkelen.

Programma upgradetraject

Sessie 1: Gedragsverandering en dynamiek in organisaties 

Sessie 2: Van thuis naar werk, op inhoud en psychologie

Sessie 3: Gedragsverandering en systeemverandering

Praktische informatie

Tip! Volg voor je je aanmeldt de online infosessie.

Geplande klimaatcoachtrainingen

September 2024
12, 13 en 20 september, Arnhem (alleen voor inwoners van de provincie Gelderland)
13, 14 en 20 september, Utrecht
Oktober 2024
3, 4 en 17 oktober, Utrecht
10, 11 en 18 oktober, Arnhem (alleen voor inwoners van de provincie Gelderland)

November 2024
7, 8 en 15 november, Assen
Aanmelden
Anno Drenth ingenieursbureau TAUW

‘De praktische en niet-oordelende aanpak biedt deelnemers zelfvertrouwen, interne motivatie en inzicht om verduurzaming bespreekbaar te maken bij hun projectteams en klanten. Dit resulteert in concrete doelen en acties.’

Anno Drenth, programmamanager Sustainability bij ingenieursbureau Tauw