Over ons

KlimaatGesprekken is opgericht in 2016 en gebaseerd op de beproefde Engelse methode Carbon Conversations. Inmiddels hebben we ruim 500 coaches opgeleid, staan we al vier jaar op rij in de Trouw Duurzame 100 en ontvingen we in 2022 de overkoepelende Duurzame Dinsdagprijs. Onze methodiek is sinds 2023 integraal onderdeel van de Master Klimaatpsychologie en -gedrag aan de Hogeschool van Amsterdam.

 

KlimaatGesprekken Duurzame Dinsdag Prijs

Over onze missie en de handafdruk

Onze missie is de positieve beweging in de maatschappij te versnellen en bij te dragen aan de transformatie naar een leven binnen de grenzen van onze prachtige aarde. Naast de bekende voetafdruk, de negatieve impact van de mens op de klimaatcrisis, zetten wij de handafdruk centraal: ieders positieve invloed op anderen om ook duurzamere keuzes te maken. Want: goed voorbeeld doet volgen.

Samen verschuiven we de norm: we maken klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend.

Hier vind je ons Jaarverslag 2023.
Hier vind je onze Jaarrekening 2023.

Over klimaatpsychologie

Bij KlimaatGesprekken geloven we dat klimaatverandering voor een groot deel te maken heeft met de keuzes en het gedrag van mensen. We geloven dat mensen niet kiezen voor een klimaatvriendelijke samenleving omdat het moet, maar omdat het inspireert, verbindt en goed voelt. In onze methodiek maken we gebruik van inzichten uit de klimaatpsychologie om mensen hoop, humor en handelingsperspectief te bieden in onze workshopreeksen en andere bijeenkomsten.

Deze organisaties vergroten hun handafdruk al met ons:

Manu Busschots

Er zijn veel mensen die zich zorgen maken over klimaatverandering, maar niet goed weten wat ze ermee aan moeten. Dan is het fijn om met anderen te kunnen praten die hetzelfde voelen, en om het samen om te zetten in iets positiefs.

Manu Busschots, socioloog & oprichter KlimaatGesprekken Nederland