Voor vrijwilligers

Deze pagina is voor onze vrijwillige klimaatcoaches en andere KlimaatGesprekken-vrijwilligers.

Ben je nog niet als vrijwilliger actief voor Stichting KlimaatGesprekken, maar zou je dat wel graag willen? Je bent van harte welkom! Hier vind je een overzicht van lopende vacatures, maar we staan er ook altijd voor open om samen met jou een klus te vinden die past bij wat jij wil en kan.

Neem contact op met ons via info@klimaatgesprekken.

 • Ik wil me graag inzetten voor KlimaatGesprekken maar weet nog niet precies hoe.

  We denken graag met je mee! Neem contact op met ons via info@klimaatgesprekken.nl en laat ons weten welke vaardigheden of expertise je meebrengt of wilt opdoen.

 • Ik wil als klimaatcoach aan de slag maar ervaar nog wat opstartproblemen

  Je regioverbinder helpt je graag op weg, en met enige regelmaat organiseren we landelijk een online inspiratiesessie ‘Eerste Hulp Bij Opstarten’. Daarnaast vind je op onze gezamenlijke drive een toolkit ‘promoot je workshopreeks’. Nog steeds vragen? Laat via  info@klimaatgesprekken.nl weten waar je tegenaan hikt, dan denken we met je mee.

 • Ik wil een workshopreeks starten! Hoe begin ik daaraan?

  We hebben een organisatiehandleiding en communicatietoolkit beschikbaar waarin je precies kunt lezen waar je moet beginnen. Kondig je reeks minimaal 2 maanden van te voren aan, zodat je genoeg tijd hebt om deelnemers uit te nodigen. Wij zetten de reeks graag voor je online. Geef je aan Marleen via info@klimaatgesprekken.nl de data, plaats, starttijd en de naam van je mede-coach door? Heb je nog geen concrete data, dan kan het ook beknopter, bijvoorbeeld: Dordrecht, start september, dinsdagavond.

 • Waar vind ik alle materialen die ik als klimaatcoach nodig heb?

  De klimaatcoachgids en boeken heb je als het goed is in huis. De spellensets rouleren onder de coaches: vraag in je regio-app wie ze voor je heeft of neem, als het in de regio niet lukt, contact op met Marleen via info@klimaatgesprekken.nl. Verder vind je aanvullend materiaal op de drive. Laat ons weten via info@ als je hier geen toegang toe kunt krijgen, of als je hulp nodig hebt.

 • Hoe kan ik onkosten declareren?

  Op de Drive vind je de documenten die je hiervoor nodig hebt, zoek op: ‘Instructie Declaratie KG’ en ‘Declaratie KG 2024’.

 • Hoe kom ik aan contactgegevens van andere KG'ers?

  Zit je in een gezamenlijke (regio-)appgroep, dan kun je op die manier contact opnemen. Lukt dat niet, of is je vraag daarvoor niet geschikt? Laat dan het kernteam weten wat je vraag is, en één van ons neemt met je contact op: info@klimaatgesprekken.nl of alina@klimaatgesprekken.nl.

‘Super om met mijn skills te kunnen bijdragen aan klimaatactie. Ik voel me ontzettend gesteund en geïnspireerd door mijn klimaatjes.’

Yolande, Vrijwilliger Communicatie & events, 1 uur per week

‘In acht intensieve weken heb ik niet alleen veel geleerd, maar ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere toekomst.’

Thomas, Traineeship, 8 weken fulltime

Door deze leerwerkstage kon ik mijn mijn organisatorische vaardigheden ontwikkelen door te werken aan evenementen die echt impact hebben. Inspirerend om deel uit te maken van zo’n toegewijd team!’

Berit, Ervaringsstage Event Management, 12 weken 2 uur per week