Gelderland in gesprek over de klimaattransitie: kosteloos klimaatcoach worden en grote inspiratiesessie

24 juni 2021

Wil je leren wat mensen ertoe beweegt om klimaatvriendelijkere keuzes te maken? Hoe ze, net als jij, ambassadeur van de klimaattransitie kunnen worden? Woon of werk je in de provincie Gelderland en wil je met medebewoners het gesprek aangaan over het klimaat en ze helpen ontdekken hoe zij kunnen bijdragen? Namens de provincie Gelderland mogen we 24 extra klimaatcoaches opleiden! Iets voor jou? Geef je dan nu op voor de driedaagse training in september of november 2021. Wil je wél in actie komen, maar (nog) niet als klimaatcoach? Schrijf je dan in voor een workshopreeks of de online inspiratiesessie op zaterdagmiddag 2 oktober.

[update medio september: de 24 kosteloze trainingsplekken zijn vergeven. Deelname aan de introductie kan nog wel, omdat we een wachtlijst zullen aanleggen voor mogelijke plekken in de toekomst – hoe meer belangstellenden, hoe groter de kans daarop! – en de reguliere trainingen uiteraard ook nog plaatsvinden.]

De klimaattransitie vraagt veel van ons. Veel mensen maken zich zorgen, maar vinden het ook lastig om hun leven aan te passen. Omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Of zich afvragen wat hun kleine steentje nou helemaal bijdraagt. Gelukkig kunnen we inmiddels in tal van plaatsen onze workshops aanbieden. Met mooi resultaat: niet alleen zijn er duurzame initiatieven uit voortgekomen of door versneld, ook hebben allerlei mensen hun klimaatvriendelijke voornemens gerealiseerd en daar hun omgeving weer bij betrokken.

Provincie Gelderland zoekt extra klimaatcoaches

De Provincie Gelderland en Stichting KlimaatGesprekken willen de komende jaren nóg meer inwoners bij de klimaattransitie ondersteunen. En daarom zoeken we extra klimaatcoaches, die hun mede buurt-, dorps- of stadgenoten helpen ontdekken welke klimaatvriendelijke keuzes zij kunnen maken. Op een positieve manier die uitgaat van wat kan en past, door de stimulans van een groep gelijkgestemden en door voorbeeldgedrag.

Twee trainingen speciaal voor Gelderse deelnemers

Dit najaar organiseren we onze driedaagse klimaatcoachtraining twee keer speciaal voor deelnemers uit Gelderland. Deze training bereidt je voor op de rol van klimaatcoach. Na de training ga je aan de slag als vrijwilliger bij KlimaatGesprekken en heb je de tools om onze zesdelige workshopreeks te begeleiden. In onderlinge afstemming draai je zo’n twee groepen per jaar. Wij bieden begeleiding, verdiepende workshops en steun bij je verdere ontwikkeling.

24 plaatsen aangeboden door de Provincie

De Provincie biedt 24 inwoners van Gelderland dit najaar de mogelijkheid om deze training (t.w.v. €800) gratis te volgen. Doe je mee, dan betaal je alleen een borg van €100 euro, die je na begeleiding van twee workshopseries terugkrijgt. Schrijf je je in, dan kun je aangeven van deze mogelijkheid gebruik te willen maken.

Data

*Vrijdag 17, zaterdag 18 september en vrijdag 1 oktober

*Vrijdag 5, zaterdag 6 en zaterdag 13 november

Beide trainingen vinden plaats in (omgeving) Arnhem. Reken op trainingsdagen van 9.00-17.30 uur.

Online introductiesessie

Wil je eerst kennismaken of vraag je je af of de rol van klimaatcoach je past? Op zaterdagmiddag 16 oktober organiseren we van 13.30-14.30 een online introductiesessie. Dus heb je vragen, kun je niet wachten of wil je alvast kennismaken met de trainers en een sneak preview van de methode krijgen? Meld je dan aan via dit formulier.

14 november: inspiratiesessie – ook voor niet-potentiele coaches 

Los van de klimaatcoachtrainingen organiseren we tot slot nog een inspiratiesessie: op zondagmiddag 14 november van 15.00-17.15. Voor iedereen in en buiten Gelderland die geïnspireerd wil raken door gelijkgestemden, die tips wil vragen of delen en die een middagje wil opladen om met frisse energie bij te dragen aan de klimaattransitie. Ook deze online inspiratiesessie is gratis toegankelijk dankzij de provincie.

Meedoen aan de workshopreeks?

Is klimaatcoach worden niks voor jou, maar lijkt het je wel leuk om deel te nemen aan de workshopreeks in Gelderland? Geef je dan nu alvast op voor de wachtlijst, dan krijg je bericht als er plannen zijn om een groep bij jou in de buurt te starten!

 

Terug naar alle blogs