Nieuws: Provincie Gelderland geeft opdracht om 24 klimaatcoaches op te leiden

26 maart 2024

De Provincie Gelderland wil de komende jaren samen met haar inwoners de klimaatdoelen halen en ziet grote waarde in de methodiek van KlimaatGesprekken. Ze heeft KlimaatGesprekken daarom de opdracht gegeven om 24 extra klimaatcoaches op te leiden, die hun buurt-, dorps- of stadsgenoten helpen ontdekken hoe zij het verschil kunnen maken. Op een positieve manier, die uitgaat van wat kan en past en de meeste impact heeft, door de stimulans van een groep gelijkgestemden en door voorbeeldgedrag.

De klimaatcrisis vraagt veel van ons. Veel mensen maken zich weliswaar zorgen, maar vinden het tegelijkertijd lastig om hun leven aan te passen. Omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Of omdat ze zich afvragen wat hun kleine steentje nou helemaal bijdraagt. Gelukkig kunnen we inmiddels in tal van plaatsen onze workshops aanbieden. Met mooi resultaat: allerlei mensen hebben hun klimaatvriendelijke voornemens gerealiseerd en hun omgeving daarbij geïnspireerd, en er zijn prachtige duurzame initiatieven uit voortgekomen of door versneld! 

Twee trainingen speciaal voor Gelderse deelnemers

Wil je leren wat mensen ertoe beweegt al of niet klimaatvriendelijkere keuzes te maken? Ben je benieuwd hoe je anderen kunt motiveren om, net als jij, ambassadeur van een duurzame toekomst te worden? Wil je het gesprek met buurtgenoten aangaan en ze helpen ontdekken hoe zij kunnen bijdragen? 

Dit najaar organiseren we onze driedaagse basisopleiding tot klimaatcoach twee keer speciaal voor deelnemers uit Gelderland.* Na de opleiding heb je de tools om onze zesdelige workshopreeks te begeleiden en ga je aan de slag als vrijwilliger bij KlimaatGesprekken. In onderlinge afstemming draai je samen met een klimaatje zo’n twee groepen per jaar. Wij bieden begeleiding, verdiepende workshops en steun bij je verdere ontwikkeling.

50% korting aangeboden door de Provincie

Dankzij de opdracht van Provincie Gelderland kunnen we vierentwintig klimaatcoaches in spe 50% korting aanbieden op de deelnemersbijdrage. Ben jij een van hen, dan betaal je geen €400,- maar €200,-.

Data

  • Donderdag 12, vrijdag 13 en vrijdag 20 september
  • Donderdag 10, vrijdag 11 en vrijdag 18 oktober

Beide trainingen vinden plaats in (omgeving) Arnhem. Reken op trainingsdagen van 9.00-17.30 uur.

Toewijzingscriteria

  • Je kunt ofwel in september ofwel in oktober alle drie de trainingsdata aanwezig zijn 
  • Je hebt in de periode najaar 2024-najaar 2025 tijd om twee keer een workshopreeks voor particulieren te organiseren
  • Je hebt bij voorkeur onze workshopreeks al gevolgd, of volgt die voor de start van de opleiding (gewenst)
  • Je hebt meegedaan of doet voor de start van de opleiding mee aan een online infosessie (voorwaarde indien je niet hebt deelgenomen aan een workshopreeks)

Na je aanmelding nemen we contact met je op voor een telefonische intake, waarin we kijken of we een goede match zien. Bij het toekennen van de plekken houden we rekening met regionale spreiding.

Doe je mee?

Leuk, we kijken ernaar uit je te leren kennen! Je kunt via deze link inschrijven voor de opleiding tot klimaatcoach.

Online infosessie

Heb je onze workshopreeks nog niet gevolgd of zit je te dubben of de rol van klimaatcoach bij je past? Eens in de drie weken organiseren we een (online) kennismakingssessie, waarin we je meer over onze insteek vertellen en graag met je meedenken. Meld je aan via dit formulier.

Meedoen aan de workshopreeks?

Kijk hier voor het huidige aanbod. Staat er momenteel geen geschikte reeks tussen, volg ons dan via LinkedIn en/of instagram, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe reeksen. 

 

*Geen inwoner van Gelderland? Ook dan leiden we je heel graag op tot klimaatcoach! We kunnen je helaas geen korting bieden, maar beloven je drie inspirerende trainingsdagen, een koffer vol bruikbare tools en het warme bad van onze levendige community. Kijk hier voor info over onze training.

 

Terug naar alle blogs