Nieuws: Twee KG’ers (en één oud-bestuurslid) genomineerd voor Duurzame Jonge 100 2021

3 juni 2021

De Duurzame Jonge 100: ieder jaar weer een lijst met de meest inspirerende jonge (<33) koplopers die zich inzetten voor een betere toekomst! Ideaal om een opkomend klimaatdipje de kop mee in te drukken, want wat zijn er toch al veel jonge groene doeners die zich bezighouden met veelbelovende initiatieven!
Supertrots op drie genomineerden vanuit KG-gelederen: Josefien de Kool, Marieke Jacobs en Merel Graven. Gefeliciteerd, dames!

Josefien de Kool is onze regioverbinder in Amsterdam. Als Marketing en Communicatie Coördinator bij Closing the Loop, helpt ze organisaties om een makkelijke duurzame stap richting de toekomst te zetten. In plaats van te praten over te realiseren plannen in 2050, focust Closing the Loop zich concrete stappen die organisaties nú, vandaag, al kunnen zetten om aan een betere toekomst te bouwen en hoe ze hierover kunnen communiceren naar medewerkers en andere stakeholders.
Als regioverbinder begeleidt ze, samen met haar maatje Shairoz, zo’n 70 coaches in het geven van workshop reeksen, enthousiasmeert ze organisaties om deze reeksen te organiseren voor medewerkers en creëert ze naamsbekendheid voor KG in de regio Amsterdam.

Marieke Jacobs, KG’er vanaf het eerste uur, helpt professionals vanuit haar vorig jaar opgerichte bedrijf BetekenisBaan om betekenisvolle keuzes te maken in hun carrière, zodat ze iets doen wat bij hen past én wat een positieve impact heeft op de wereld. Lees hier het interview terug waarin we met haar spraken over BetekenisBaan en de rol die KlimaatGesprekken speelde bij het ontstaan daarvan.

Merel Graven is oud-KG-bestuurslid en heeft samen met haar man Ruud Eufloria – Eetbaar Landschap opgericht. Ze zet zich volop in op het gebied van biodiversiteit en natuur inclusieve landbouw. Ze beheren twee voedselbossen, maken ontwerpen voor bedrijven en particulieren, geven van workshops… Sinds hun start in november 2019 hebben ze al 15 hectare landbouwgrond omgezet in natuurinclusieve landbouw of natuur.

Drie toppers, die we een prachtige plek tussen de uiteindelijke Duurzame Jonge 100 gunnen!

Een 10-koppige jury heeft nu de lastige taak de aanmeldingen te beoordelen. Daarbij letten ze op impact, innovatie, visie en inspiratie. Bij een gelijke score van de jury, wordt de publieksstem een wegingsfactor. Ook stemmen? Dan kan tot maandag 14 juni 12.00.

Terug naar alle blogs