Nummer 17 in de Trouw Duurzame 100 2022!

6 oktober 2022

Mogen we even mega-trots zijn? We staan op een waanzinnige 17e plek in de Duurzame 100 van @Trouw! Vorig jaar en het jaar dáárvoor stonden we er ook al in: drie keer hoera dus 🥳🥳🥳!

Precies een maand na de Duurzame Dinsdagprijs krijgen we hiermee opnieuw erkenning voor wat we doen: mensen activeren om niet alleen hun voetafdruk te verkleinen maar vooral ook vanuit positieve betrokkenheid een inspiratiebron voor anderen te zijn. Thuis én op de werkvloer, in de politiek of waar dan ook.

We richten we ons daarbij niet op één specifieke actie, maar zetten inzichten uit de gedragspsychologie in om je te helpen ontdekken welke invloed jij hebt, hoe je reacties als weerstand en frustratie kunt tackelen, hoe je tot betere gesprekken komt en welke acties bij jou passen.

Daarom voelt het extra feestelijk dat zo veel klimaatcoaches en oud-deelnemers óók met andere initiatieven in de Duurzame 100 staan. Bijvoorbeeld met Groen Pensioen (#8), Herenboeren (#28), Zero Waste Nederland (#29), De Klimaatdokter (#30),  The Clothing Loop (#40), 50 tinten groen Assendorp (#43), Rechtstreex (#57) of Coöperatie Goed (#72). Want dat is dus precies wat KlimaatGesprekken beoogt: mensen op een uitnodigende manier activeren om zich aan te sluiten bij ‘de beweging van onderop’, en degenen die al actief zijn inzicht geven in gedragspsychologie, zodat ze hun handafdruk nóg sterker en groter kunnen maken.

Doe jij ook mee, als klimaatcoach, als deelnemer aan onze workshopreeks, of door samen met ons je collega’s ‘aan’ zetten voor het klimaat? Kijk rond op onze website of meld je aan voor een van onze kennismakingssessies.

Terug naar alle blogs